728 x 90

Siri krijgt twee nieuwe stemmen in iOS 14.5

Siri krijgt twee nieuwe stemmen in iOS 14.5

Siri is de digitale assistent op Apple-producten. De afgelopen jaren heeft het bedrijf de dienst steeds verder uitgebreid. Zo zijn er meer talen beschikbaar gekomen en kreeg de functie ook verschillende stemmen. In iOS 14.5 gaan er nu een aantal zaken veranderen. Nieuwe stemmen in Siri Uit informatie van TechCrunch blijkt dat Apple twee nieuwe stemmen toevoegt.

Siri is de digitale assistent op Apple-producten. De afgelopen jaren heeft het bedrijf de dienst steeds verder uitgebreid. Zo zijn er meer talen beschikbaar gekomen en kreeg de functie ook verschillende stemmen. In iOS 14.5 gaan er nu een aantal zaken veranderen.

Nieuwe stemmen in Siri

Uit informatie van TechCrunch blijkt dat Apple twee nieuwe stemmen toevoegt. Gebruikers kunnen voortaan tijdens het installatieproces al kiezen welke stem ze willen horen. Met de nieuwe aanpak wil het vooringenomenheid voorkomen, want nu is standaard een vrouwelijke stem ingesteld. Hierdoor kan een vrouw als assistent worden gezien en Apple wil dat voorkomen.

Voorheen was het nog niet mogelijk om de stem van Siri te kiezen tijdens het installatieproces van de telefoon. Om dit te veranderen moesten de gebruikers eerst naar de instellingen toe van Siri. Daar zijn verschillende talen, accenten en stemmen te vinden. Zo kun je bij het Engels kiezen uit onder andere een Brits en Amerikaans accent.

Diversiteit en inclusiviteit

Ook past Apple de weergave van de stemmen in Siri aan in het menu. In plaats van een mannelijke of vrouwelijke stem, kun je in de nieuwe update alleen kiezen tussen stem 1, stem 2, stem 3 of stem 4. Het geslacht wordt dus niet meer genoemd.

“We zijn verheugd om twee nieuwe Siri-stemmen toe te voegen voor Engelstaligen en de optie om de stem al te kiezen tijdens de installatie. Dit zet Apple’s inzet voort voor diversiteit en inclusiviteit om daarmee een beter beeld van de wereld te creëren,” schrijft Apple in een verklaring.

De nieuwe stemmen zijn op dit moment beschikbaar in de beta-versie van iOS 14.5 en iPadOS 14.5. Ergens in de aankomende weken moet de definitieve versie uitkomen.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos