728 x 90

Ericsson-topman wil dat Zweedse minister ook concurrent Huawei toestaat

Ericsson-topman wil dat Zweedse minister ook concurrent Huawei toestaat

Borje Ekholm, de CEO van Ericsson, heeft een Zweedse minister onder druk gezet om concurrent Huawei alsnog toe te laten in het land. De Zweedse krant Dagens Nyheter (DN) meldt dat Ekholm berichten stuurde naar minister van Buitenlandse Handel Anna Hallberg met de vraag om de beslissing van de Zweedse telecomregulator te heroverwegen. Die besliste

Borje Ekholm, de CEO van Ericsson, heeft een Zweedse minister onder druk gezet om concurrent Huawei alsnog toe te laten in het land.

De Zweedse krant Dagens Nyheter (DN) meldt dat Ekholm berichten stuurde naar minister van Buitenlandse Handel Anna Hallberg met de vraag om de beslissing van de Zweedse telecomregulator te heroverwegen. Die besliste dat Chinese bedrijven, waaronder Huawei, in januari 2025 worden verboden in infrastructuur van 5G-frequenties.

Ericsson dreigt Zweden te verlaten

Ekholm zou er zelfs mee gedreigd hebben dat Ericsson Zweden zou verlaten. Maar hij ving bot. De minister liet hem weten dat de regulator onafhankelijk is en dat ze niet tussenkomt in die beslissing. Dat vertelde ze ook aan DN. Een woordvoerder van Ericsson bevestigt dat er contact is geweest met de minister, zonder in te gaan op de inhoud.

Eerder gaf een vicevoorzitter van de raad van bestuur van Ericsson al in een interview aan dat het verbieden van Huawei geen goede zaak is.

Chinese belangen van Ericsson

Het motief achter dat lobbywerk is niet zozeer eerlijke concurrentie, maar wel Ericsson’s eigen belangen in China. Het bedrijf haalt volgens Bloomberg ongeveer tien procent van haar omzet in het land en China heeft al laten verstaan dat Zweedse bedrijven gevolgen kunnen ondervinden als Zweden Chinese telecombedrijven weert.

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos